Meny Stäng

Studsmatta barn

Studsmattor är något som de flesta barn dras till, då det förstås är otroligt roligt för barn att hoppa och studsa, det är ju trots allt något de ofta gör även utan studsmatta, men studsmattan gör det förstås ännu roligare. Många föräldrar har dock hört en hel del om studsmattor, inklusive lite mer negativa saker, så i denna artikel kommer vi att försöka reda ut huruvida en studsmatta barn är en bra investering eller inte.

Vilka fördelar finns med studsmattor för barn?

För det första är en studsmatta inte bara en leksak för barnen, det är även ett utmärkt träningsredskap, vilket gör att du kan använda den själv för att träna på om du vill, men det är även en utmärkt investering om du vill få barnen att motionera mer.

Att det numera går att hitta väldigt billiga varianter av dem, samt att de är säkrare idag än tidigare. 
Att hoppandet på dem är bra inte bara för att få upp flåset, utan även för att öka koordinationen, balansen och benstyrkan. Så studsmattan är verkligen bra för mycket rent hälsomässigt!

>> Beställ en studsmatta direkt från Sporttema

Vilka nackdelar finns det då med studsmattor?

Viss risk för skador finns, framför allt händer det då och då att barn som hoppar studsmatta skadar sina fötter och händer vid olyckor, men numera går det faktiskt att skaffa olika typer av skyddsutrustning till studsmattor om man vill det, vilket ökar säkerheten, exempelvis skyddsnät och kantskydd. Är detta något du oroar dig för, rekommenderar vi dig dock att läsa på lite både om olika typer av skyddsutrustning för studsmattor, samt vad som kännetecknar en bra respektive dålig studsmatta, för säkerhets skull. Genom att göra smarta val kan man nämligen öka säkerheten betydligt!

Dessutom kan de flesta studsmattor av lite högre kvalitet inte ställas undan så lätt, då de inte brukar vara hopvikbara eller liknande, så de tar en hel del plats där hemma.
Trots de nackdelar som finns med studsmattor tycker vi ändå att de kan passa i många familjer, det är bara viktigt att man inte köper grisen i säcken så att säga, utan lägger lite tid på att hitta rätt studsmatta barn innan inköp!