Meny Stäng

Skyddsnät studsmatta

Idag finns studsmattor av olika slag i allt fler hem. Som de flesta studsmatteägare känner till, går det att skaffa en rad olika tillbehör till studsmattorna, utöver själva mattan i sig. Ett av de mest populära tillbehören är så kallade skyddsnät. Är de verkligen nödvändiga, och vad fyller de egentligen för syfte? Detta ska vi försöka svara på i denna artikel!

Varför ska man ha skyddsnät till studsmattan?

Detta är förstås en mycket viktig sak att känna till om man är det minsta intresserad av att skaffa detta. Enkelt uttryckt kan man säga att det är en särskild säkerhetsutrustning, som fästs på mattan, för att skydda de som hoppar på den från fallolyckor samt skador. Dessa är nämligen relativt vanligt förekommande när det gäller just studsmattor. Detta eftersom det är ganska lätt hänt att man ramlar av, framför allt om barnen inte är så uppmärksamma. Fallen kan i sin tur leda till att t.ex. händer eller fötter bryts, samt till andra liknande, relativt allvarliga skador. 

>> Beställ ett skyddsnät till studsmatta från Sporttema.

Skyddsnät till studsmatta

Vem bör då skaffa ett skyddsnät?

Detta är framför allt en god investering om man har mindre barn, då mindre barn ofta inte inser hur allvarligt det hela kan sluta om man ramlar av. Har man större barn, eller om det endast är vuxna som använder studsmattan, är det mindre kritiskt att skaffa ett skyddsnät, men även då kan det förstås vara smart. Men framför allt småbarnsföräldrar bör alltså överväga att skaffa ett skyddsnät till sin studsmatta!

Räcker endast ett skyddsnät som skydd?

Ja, det kan man säga att det gör, men vill man vara helt säker på att säkerheten är den högsta möjliga, kan man även installera nät till mattan i kombination med ett kantskydd, som alltså ökar säkerheten ytterligare.

Finns det inte skyddsnät på mattorna automatiskt?

Ja, det säljs faktiskt en del studsmattor där skyddsnät medföljer, men det gör inte det på alla studsmattor som säljs. Skulle man redan ha en studsmatta utan nät, eller om man helt enkelt glömde köpa detta när man skaffade studsmattan, går det dock att köpa till näten separat också.

Men har du en ganska ny och avancerad studsmatta, kan det alltså vara smart att kontrollera om skyddsnät och kantskydd redan finns på det, innan du beställer ett till!

Bra att tänka på

I så fall bör du ha i åtanke att kvaliteten på de olika tillgängliga skyddsnäten varierar en hel del, och skyddsnät studsmatta av lite sämre kvalitet förstörs lätt. Så att satsa på lite bättre kvalitet är bättre inte bara nu, utan även i längden. Vi uppmanar därför alla som ska skaffa dessa nät att inte köpa de allra billigaste varianterna, utan titta helst på kvaliteten i första hand, istället för på priset!