Meny Stäng

Studsmatta inomhus

Väldigt många barn vill idag ha en egen studsmatta, då få saker är lika roliga som att hoppa och skutta som barn. Men vad gör man om man inte har en trädgård att ställa studsmattan i? Kan man även ha en studsmatta inomhus? Det ska vi försöka svara på i denna artikel.

Att ha en studsmatta inomhus

För det första kan man ha en studsmatta inomhus om man vill det, även om man bara har så kallad ”vanlig takhöjd” i hemmet, men att ställa studsmattan inne innebär vissa begränsningar, framför allt att man inte kan koppla till olika skyddsnät och liknande till den, samt att man inte kan hoppa lika högt i den. Å andra sidan innebär det faktum att man inte kan hoppa lika högt i den att ett skyddsnät inte är lika nödvändigt som om man ställer studsmattan utomhus, där man hoppar högre. 

Studsmatta inomhus

Mer att tänka på

För det andra gör det faktum att studsmattan ställs inomhus i regel att man inte har lika mycket plats över åt den som om den skulle stå ute. Man måste därför i regel nöja sig med en mindre studsmatta än vad man kanske hade gjort annars. Men är detta inget problem, går det absolut att ha en studsmatta inomhus, så låt inte det faktum att du inte har mycket plats ute stoppa dig från att skaffa detta!

>> Beställ en studsmatta direkt från Sporttema

Givetvis bör man även om man väljer att ställa en studsmatta inomhus vidta samma säkerhetsåtgärder som om man hade studsmattan ute, dvs. se till så att studsmattan inte står för nära hårda möbler och annat som kan innebära en säkerhetsrisk.